8. októbra 2012

They tried to tell her she would never be as happy as a girl in a magazine.

Slnečné dni pomaly, ale isto nahrádzajú studené, zahmlené, s dažďom miešajúcim sa s padajúcimi listami. Pomaly, ale isto prichádzajú jesenné depresie, popoludnia pri šálke čaju, kedy sedím v jeho svetri a v tom zlom prípade sa prehrabávam v zošitoch do školy, v dobrom prípade žmúrim nad nejakou knihou a počúvam nejaké postaršie piesne.

V posledných dňoch ma sprevádzajú drahí Red Hot Chili Peppers a ich album Stadium Arcadium. Sú tam krásne balady. Možno o ňom niečo napíšem, ale určite si ho vypočujte. Tie veci, ktoré tam dali títo skvelí chalani dokopy vážne stoja za to. ;-) A Flea je najlepší basgitarista, aspoň podľa mňa.


Inak sa cítim príšerne unavená. Každý večer zaspávam už okolo 19, možno 20. Viem, hrozne skoro, sama sa nechápem, ale škola ma vážne nejak vyšťavuje. Hlavne keď sa zo všetkých strán ku mne dostávajú reči, že mám v poslednom ročníku na základnej poriadne zamakať. Plus presne o mesiac píšeme komparo. Bude to vážne zábavné. Joj.

Hlavne ma hnevá to, že si nemôžem ísť za tým, za čím chcem. Nikto nemieni chápať to, že umelecká stredná by bola pre mňa vážne šťastným riešením. Nikoho nezaujíma, že rada píšem a hlavne, že píšem celkom slušne. A že chcem fotiť. A makať na gitare. Vážne to je všetkým jedno. Učarovali im len peniaze, nie vyššie účely života. To je na tom to smutné. Pre mňa sú peniaze len smiešne zdrapy papiera. Dôležitejšie sú pre mňa iné hodnoty. Lenže tie sa v dnešnej dobe evidentne preceňujú. Chcem žiť tak, ako málo ľudí v dnešnej dobe - spraviť si svoje súkromné 60.-80. roky. S vodnou fajkou, gramofónom a starými platňami. Taká som ja, nie ten robot zapadajúci do davu, ktorého chcú zo mňa spraviť. A viem, že sa nevzdajú pokým sa im to nepodarí. Vážne sa mi to len zdá, alebo teraz zniem ako čistý schizofrenik?

5 komentárov:

  1. co ti k tomuto napisat ,asi len tolkoto :) depky posli k vode jesen je krasna a treba ju uzivat ,jesen je na zamyslenie nad zivotom tak si ju treba vychutnat a zamysliet sa ,,tento svet je zial len o peniazoch, nafukanosti klamstve ja si zijem po svojom lebo ak by som robil automat do ktoreho sa hodi minca a funguje stal by sa so mna robot a to nechcem ,ale je aj pekne na svete len treba tu krasu najst,,vela zdaru a hlavne usmevu a cierne myslienky posli do lesa na jahody :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Škola děsně vyšťavuje, je jako upír. Brr.

    A... awwwr, vidím dobře tričko s Guns N' Roses? :3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Red Hoti :) ♥ Já jsem taky furt unavená ale přitom stejně nemůžu usnout -.-

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ah, miluju tvůj desing <3
    Nom, já taky píšu, a chci se tomu věnovat, a chci to studovat, a hodlám jít na gympl, ale s humanitním zaměřením, ne na uměleckou. Ono totiž ty další věci - focení, kresba, malba, modelářství, desing, divadlo, tanec etc. - to mě sice moc baví, ale věřím si v tom podstatně míň.
    Takže... držím palce. Možná je ještě přemluvíš.
    Gramofon doma máme, ale nikdo ho nepoužívá. Je zahalen otcovými pochybnými knihami. Bohužel.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj milá Verunko :),
    máme to podobné, vždy "odpadnu" už po 19hodině. No ne vždy, ale většinou. Důvod je však trochu jiný. x(
    Co se školy týče, ano, píšeš moc krásně, sama víš, že tvé povídky pravidelně čtu. Peníze jsou, bohužel, zapotřebí. Bohémem vždy budeš.♥ Přeji ti, ať se dáš přesně tou cestou, která tě dovede k cíli. Tvému vysněnému cíli, ať jsi šťastná.
    Jinak máš velké, krásné oči. Skoro jsem si pak nevšimla milovaných "Růží". Vyjádřila jsi své pocity moc hezky a mají řád.
    Nejlepší basák? Oh oh, vrrr. x) Jedině Mikey = DUFF McKAGAN!♥ A pak ještě Nikki Sixx!♥ x))
    Podzim mám ráda, mám ho spojený s "Růžemi", s těmi s velkým R. x)
    Měj se moc hezky! :)

    OdpovedaťOdstrániť