22. októbra 2012

Hello darkness, my old friend. I've come to talk with you again.

Cítim sa tak zvláštne naplnená a zároveň prázdna, keď striedam melodic death metalovú kapelu s kapelou, ktorá vystupovala v období hippies.

Zároveň tak trochu nechápem logike sveta a toho, ako sa všetko mení tak neskutočne rýchlo. Už len moja myseľ je zo sekundy na sekundu iná. Možno precitne, možno sa opäť ponorí do sladkej nevedomosti, ktorá ju možno uchráni viac od vplyvov okolia. Ale v podstate je to rovnaké, ako doteraz. Všetko je rovnaké. Len sa na to pozeráte z iného uhla pohľadu.

Buď je to hore nohami, alebo akoby na hojdačke. Osobne preferujem tú hojdačku.


Spomínaná melodic death metalová kapela.
Alexi je skvelý.

Do prdele s falošným úsmevom a smajlíkmi na fejsbúčiQu. Ako veľa ľudí tam chodí klamať, ako veľa ľudí sa tvári, že im nič nie je, zchovávajú sa za tenkú clonu fiktívneho šťastia, za úsmev nejakej emotikony. A pritom vnútri ich malej osamelej duše zúri vojna.

Práve som si uvedomila, ako nezmyselný je tento článok.

Odkedy som takpovediac podpálila minulosť, môžem pokojne povedať, že som ju aj na 95% prestala riešiť. Jej tigrie pazúre sa do mňa viac nezarývajú zvnútra a netrhajú staré jazvy. Stačí nechať čas roztrieštiť to, čo roztrieštilo vás. 

Zoberte ma niekto do minulosti. :-) Bude to najlepším riešením. Do starých zlatých čias, kde sa stratím v sladkej utópií gramofónových platní a umenia. To bude mojim vrcholom.


A spomínaná kapela z čias hippies.
Môj najnovší objav. 

4 komentáre:

  1. Children of Bodom jsou skvělý.

    A ne, nemáš divný prsty. Hraješ na kytaru? Jak debilní otázka, ale stejně, já chci taky, ale nemám tu... trpělivost.

    Nechtěj probudit z minulosti. Minulost je ve spoustě případech lepší jak přítomnost. Že, Johne...? *vrhá významný pohled na plakát Beatles*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ách ten posratý facebook. Všetci sú na ňom machri ale do očí ti to povedať nemôžu. Ľahké je napísať emotikon a pár debilných slov...

    Na fotke ti to veľmi svedčí...hráš na gitaru? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Někdy mám pocit, že ta houpačka se dohoupala a zastavila se právě už dole. Ta fotka je skvělá :) A jinak, já vlastně skoro furt píšu jinak na FB než mi je. Ale je to mnohem lepší, než si každýmu vylejvat srdce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jaj, to je zajímavé; mně zase naopak neustále 'zeď' na facebooku okupují statusy s naoko hlubokými citáty, které si od sebe všichni navzájem kopírují a takové ty statusy, které se jakože nenápadně snaží někoho obviňovat či k někomu promlouvají a jako třešnička na dortu u každého visí aspoň 30 komentářů, které pak řeší zapeklitost celé situace a já se pak dozvídám věci, které nechci ani vědět. Nu, já už se to ani nesnažím pochopit.

    OdpovedaťOdstrániť